Ortodonție Cluj

Ortodonția este specializarea din cadrul medicinei dentare care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul anomaliilor dento-maxilare iar în cadrul acestuia medicul specialist ortodont va corecta poziția dinților pe arcadele dentare, având ca scop nu numai îmbunătățirea aspectului dinților dar și corectarea modului în care aceștia funcționează. Avantajele tratamentului ortodontic includ o îmbunătățire a sănătății orale, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.

Afecțiunile de acest gen sunt frecvente la copii și adolescenți și, chiar dacă unii adulți consideră că nu mai au vârsta potrivită pentru un astfel de tratament, s-a constatat o creștere semnificativă a numărului adulților care beneficiază de tratament ortodontic.

Tratament Ortodontic

Ai întrebări ? Sună-ne !

+4 07ENDODONT

+ 4 07ENDODONT

Ai întrebări ?

Sună-ne !

Prețuri Ortodonție Cluj

Consultație ortodontică primară

150 lei

Consultație ortodontică complexă

300 lei

Activare aparat fix / arcadă / ședință

200 lei

Contenție fixă la finalul tratamentului

500 lei

Îndepărtare aparat fix + igienizare

500 lei

Aparat ortodontic fix metalic / arcadă

3000 lei

Aparat ortodontic fix fizionomic Safir / arcadă

5000 lei

Aparat ortodontic mobilizabil

1000 – 2000 lei

Aparat ortodontic INVISALIGN

10.000 – 21.000 lei

Toate prețurile sunt exprimate in LEI.

Pentru a putea afla exact ce tip de aparat ortodontic ți se potrivește precum și durata de timp pe care va trebui să îl porți, fă-ți o programare pentru ortodonție folosind formularul de programare.

Te contactăm noi !

Lasă-ne adresa ta de e-mail sau numărul de telefon și te vom contacta noi în cel mai scurt timp posibil pentru stabilirea unei programări !

Vreau să fiu contactat !

Prin utilizarea formularului îți exprimi acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Întrebări și răspunsuri

Este dureros tratamentul ortodontic ?

În majoritatea cazurilor tratamentul ortodontic este nedureros. Cu toate acestea însă, uneori pot apărea senzații de disconfort în primele zile după aplicarea sau activarea aparatului ortodontic. Acest disconfort se va atenua treptat și dispărea complet în câteva zile.

La ce vârstă se poate începe tratamentul ortodontic ?

În general, tratamentul ortodontic se poate începe după vârsta de 7 ani și dă rezultatele cele mai bune în cazul copiilor, când se pot identifica anumite afecțiuni din dentiția de lapte care netratate pot să producă anumite anomalii scheletice mai târziu. Prin acest tip de tratament interceptiv se poate corecta atât mușcătura (ocluzia) cât și tiparul de creștere.

Sunt prea în vârstă pentru un tratament ortodontic ?

Niciodată nu sunteți prea în vârstă pentru începerea unui tratament ortodontic! Dinții pot fi deplasați la orice vârstă cu ajutorul aparatelor ortodontice. Tot mai mulți adulți încep un astfel de tratament care are ca scop atât o îmbunătățire a esteticii faciale cât și a funcțiilor aparatului dento-maxilar.

Cât timp durează tratamentul ortodontic ?

Durata tratamentului ortodontic depinde de gravitatea problemelor și poate dura între câteva luni și câțiva ani. Majoritatea cazurilor pot fi tratate în aproximativ 1-2 ani.

Ce se întâmplă când dinții ajung în poziția corectă ?

La finalul tratamentului ortodontic, dinții vor avea nevoie de sprijin pe o perioadă de timp pentru a rămâne în poziția corectă obținută. Acest lucru se va obține purtând un aparat de retenție care poate fi fix sau mobil.

Trebuie extrași anumiți dinți pentru a se obține spațiu ?

În cazul unor înghesuiri severe sau protruzii accentuate, pot fi necesare anumite extracții dentare. Întotdeauna însă vom încerca să păstrăm dinții perfect integri și se va recomanda extracția unor dinți compromiși, a căror viitor este oricum rezervat. Înainte însă, vi se vor explica toate riscurile, implicațiile si consecințele unei eventuale extracții.

Dinții se pot caria în cazul purtării aparatului ortodontic ?

În timpul purtării aparatului ortodontic este crescut riscul producerii unor carii dentare în cazul în care igiena dentară este neglijată. Acest risc poate fi și mai mare în cazul consumului frecvent de dulciuri între mese sau înainte de culcare.

Nu ai găsit răspunsul ?

Scrie-ne întrebarea ta iar noi iți vom răspunde!

Trimite-ne întrebarea ta!