Implantologie Cluj

Atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți, spațiul rămas liber nu trebuie sa rămână neprotezat mult timp deoarece dinții adiacenți locului extracției încep să își modifice poziția în os, pierzându-se contactele naturale dintre dinți iar odată cu aceasta apar numeroase alte probleme corelate precum tartrul, cariile dentare, gingivita sau chiar afecțiuni ale rădăcinilor acestor dinți.

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan care se introduce în os, având rolul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți, reprezintă așa-zisa rădăcină, urmând ca pe acesta să se realizeze ulterior coroana dentară definitivă. Plasarea implantului în os este o manoperă chirurgicală frecventă în cabinetul stomatologic, se realizează fără durere, cu anestezie locală.

Echipamente pentru chirurgie orala

Cazuri tratate

Caz de reabilitare implanto-protetică maxilară și mandibulară

Inainte de plasare implanturiDupa plasarea implantelor
Caz Implanturi DentareCaz Implanturi Dentare
Coroane dentare ClujCoroane pe implant Cluj
Coroane pe implant ClujCoroane pe implant Cluj

Reabilitare implanto-protetică maxilară și mandibulară

Inainte de implantDupa implanturi

Reabilitare implantară maxilară bilaterală cu sinus lifting extern, ridge splitting si augmentare osoasă

Sinus Lift ExternSinus Lift Extern

Ai întrebări ? Scrie-ne un email la:

contact@dentavision.ro

+4 07 ENDODONT

Dureri dentare ?

Ai nevoie de un ENDODONT !

Prețuri Implantologie Cluj

Consultație Medic Specialist

100 lei

Implant Dentar Megagen AnyRidge ™

2200 lei

Sinus Lift Extern (tariful include biomaterialele)

2500 – 3500 lei

Regenerare Osoasă Ghidată (GBR)

1500 – 2500 lei

Explantare implant dentar osteointegrat

500 LEI

Coroană metalo-ceramică pe implant (bontul metalic este inclus în tarif)

1300 lei

Coroană ceramică-zirconiu pe implant (bontul hibrid este inclus în tarif)

1900 lei

Prețurile sunt exprimate în LEI și includ toate materialele.

Te contactăm noi !

Lasă-ne adresa ta de e-mail sau numărul de telefon și te vom contacta noi în cel mai scurt timp posibil pentru stabilirea unei programări !

Vreau să fiu contactat !

Prin utilizarea formularului îți exprimi acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Întrebări și răspunsuri

Cine poate primi un implant ?

Orice persoană care a pierdut unul sau mai mult dinți din diverse motive, poate beneficia de acest tip de tratament atât timp cât nu există condiții locale sau probleme de sănătate generală care contraindică în mod absolut intervenția chirurgicală de implantologie.

La ce vârstă se poate face tratamentul implantar ?

În ceea ce privește vârsta, ca și în cazul altor tratamente stomatologice, se pot insera implanturi dentare la orice vârstă din momentul în care s-a încheiat creșterea. Limitele sunt impuse de copii sau adolescenți la care nu s-a definitivat procesul de creștere scheletică sau persoane foarte vârstnice (> 90 ani) la care vindecarea este precară. în cazul în care există alte afecțiuni generale dar care sunt stabile și sub tratament, nu avem contraindicații și putem insera implantul dentar. Desigur, există și situatii când, în urma consultului detaliat și a efectuării unor analize de specialitate, să hotarasca că nu este indicată operația, preferând să urmeze un tratament alternativ.

Este dureroasă intervenția chirurgicală ? Cât durează ?

Plasarea unui implant nu este o manoperă chirurgicală dureroasă deoarece se realizează sub anestezie locală, având avantajul de a-i oferi medicului posibilitatea de a comunica în permanență cu pacientul.

Durata operației variază în funcție de numărul implanturilor ce trebuie inserate și complexitatea cazului tratat în acel moment. În medie, o astfel de operație durează 45 minute dar poate dura și câteva ore în cazul în care se inserează mai multe implanturi.

Pot face o investigație RMN dacă am implant?

DA, puteți face RMN deoarece imensul magnet cu ajutorul căruia se face RMN-ul nu interacționează cu titanul, materialul din care sunt facute implanturile dentare. De altfel, toate dispozitivele medicale introduse în corpul uman sunt realizate din titan. Acest tip de metal nu este atras de magnet, nu este magnetizabil, așa că nu există să nu puteți face investigația RMN în cazul ca aveți implanturi dentare. Nici la aeroport nu veți avea probleme.

Când este contraindicat implantul dentar ?

Există câteva contraindicații absolute:

 • igiena orală deficitară
 • incluzii dentare și/ sau prezența unor formațiuni tumorale în zona interesată
 • procese inflamatorii – infecțioase locale
 • diverse afecțiuni ale mucoasei bucale
 • deficite imunitare majore
 • hipertensiune arterială majoră decompensată
 • endocardita bacteriană
 • diabetici insulino-dependenți
 • ciroza hepatică
 • afecțiuni pulmonare cronice obstructive
 • îmbolnăviri frecvente cu utilizare periodică de steroizi
 • bolnavi de cancer sub tratament radioterapic sau chimioterapic
 • maladii endocrine necontrolabile și alte boli genetice
 • afecțiuni psihotice
 • consumul de droguri și alcoolismul

Care sunt etapele în terapia implantară ?

De regulă există 2 etape distincte în tratamentul cu implant dentar:

 • Etapa chirurgicală: presupune inserarea implantului în os, cu rolul de a înlocui dinții absenți. Vom crea astfel o rădăcină artificială. Această etapă durează aproximativ 2-5 luni, în funcție de tipul implantului dentar, timp în are loc integrarea implantului in os.
 • Etapa protetică: după încheierea osteointegrării, se poate realiza lucrarea definitivă propriu-zisă, adică coroana pe care pacientul o vede în cavitatea orală și pe care va putea mânca. Această etapă dureza aproximativ o lună, din momentul descoperirii implantului și până la faza de livrare a coroanei pe implant.

Sunt și situații în care tratamentul se poate face într-o singură ședință. Un astfel de tratament se pretează numai în anumite cazuri clinice pe care medicul le va expune pacientului.

Ce indicații sunt după inserarea unui implant ?

Ca după orice fel de intervenție chirurgicală, pacientul va trebui să aibă un regim alimentar corespunzător (dietă moale și la temperatura camerei), evitarea activităților fizice intense și a băuturilor alcoolice, precum și al tutunului pe cât posibil. Nu în ultimul rând, i se vor administra antibiotice și anti-inflamatoare pe o perioadă de 5-7 zile. Acesta va clăti gura cu soluții orale specifice pentru a putea menține o igienă orală adecvată în perioada de vindecare. O bună igiena orală este esențială postoperator.

Nu ai găsit răspunsul ?

Scrie-ne întrebarea ta iar noi iți vom răspunde !

 

Trimite-ne întrebarea ta !