Endodonție

Endodonția este specialitatea stomatologică care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor de la nivelul rădăcinii dintelui și are ca obiectiv curățarea, dezinfecția și sigilarea spațiului din interiorul dintelui. De aici vine și denumirea de endodonție, cuvând de origine greacă: „endo” = „interior” și „odonto” = „dinte”.

Așadar, tratamentul endodontic denumit adesea și ”tratament de canal” se ocupă cu tratamentul infecțiilor pulpei dentare și a complicațiilor acestora în țesutul situat sub dinte – parodonțiul apical și este realizat printr-o succesiune de proceduri terapeutice de către medicul specialist endodont. Când deja apar și durerile dentare, chiar dacă ești în Cluj sau nu, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te adresezi unui endodont din zona ta, cel mai în măsură să iți rezolve durerea dentară. Tratat la timp, dintele poate fi salvat  putând fi păstrat pe arcadă mulți ani, mai ales dacă tratamentul de canal este unul corect și complet.

Durerea dentară este principal motiv pentru care pacientul se prezintă la stomatolog și știm cât de neplăcute sunt aceste dureri, de aceea dorim să iți reamintim că numărul nostru de telefon este foarte ușor de reținut sub forma: 07ENDODONT (07 36 36 36 68).

Află mai multe
Clinica Stomatologica DENTAVISION Cluj-Napoca

Cazuri tratate

Tratament de canal ClujTratament de canal Cluj
Endodontie ClujEndodontie Cluj

Dureri dentare? Ai nevoie de un:

+4 07 ENDODONT

+4 07 ENDODONT

Dureri dentare ?

Ai nevoie de un ENDODONT !

Prețuri Endodonție

Consultație Medic Specialist Endodont

100 lei

Drenaj endodontic / urgență

150 lei

Reconstrucții preterapie endodontică

100 – 150 lei

Gingivectomie preterapie endodontică

50 lei

Tratament endodontic complet

500 – 700 lei

Retratament endodontic complet

600 – 800 lei

Pivot din fibră de sticlă

200 – 250 lei

Toate prețurile sunt exprimate în LEI. Tarifele variază în funcție de morfologia, numărul de canale al rădăcinilor tratate

Te contactăm noi !

Lasă-ne adresa ta de e-mail sau numărul de telefon și te vom contacta noi în cel mai scurt timp posibil pentru stabilirea unei programări !

Vreau să fiu contactat !

Prin utilizarea formularului îți exprimi acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Întrebări și răspunsuri

Ce este tratamentul endodontic ?

Scopul final al oricărui tratament sau retratament endodontic este salvarea de la extracție a dintelui în cauză, dinte a cărui pulpă este infectată sau inflamată, prevenind astfel infecții și inflamații a țesuturilor învecinate (oase maxilare, țesuturi moi). Dintre toți medicii stomatologi, medicul specialist endodont are o instruire suplimentară de cel puțin 3 ani în acest domeniu precum și răbdarea și aparatura necesară pentru realizarea unor tratamente endodontice cu o rată bună de succes.

Cum se face un tratament de canal ?

Tratamentul endodontic (denumit și tratament de canal) are, pe scurt, următoarele etape: îndepărtarea eventualelor reconstrucții dentare, curățarea cariei de la nivelul dintelui până în țesut dentar sănătos, refacerea pereților dentari distruși, identificarea și prepararea canalelor radiculare, curățarea acestora de resturi organice și bacterii, lărgirea canalelor pentru îndepărtarea detritusurilor de pe pereții canalelor, dezinfecția lor cu substanțe dezinfectante, uscarea acestora și în final umplerea etașă (sigilarea) cu materiale biocompatibile, care să nu permită reinfectarea.

Este dureroasă "scoaterea nervului" ?

„Scoaterea nervului” este denumirea folosită uneori când se face referire la tratamentul endodontic. Datorită substanțelor anestezice performante disponibile în prezent în orice cabinet, nici o manoperă stomatologică efectuată în prezent nu mai presupune durere. Aceste substanțe anestezice adminisatate în cantitățile recomandate de producător, nu constituie nici un risc pentru pacient.

Pot să mănânc pe dintele respectiv ?

Chiar dacă durerile au dispărut, nu este indicat să mănânci pe dintele recent tratat endodontic până la finalizarea restaurării coronare (obturație, inlay, onlay, coroană ceramică) întrucât dintele este încă fragil și predispus fracturilor.

Ce urmează după tratamentul endodontic ?

Tratamentul endodontic a rezolvat problemele de la nivelul rădăcinii dentare, însă, pentru ca dintele să devină funcțional este obligatoriu să parcurgem și tratamentul restaurativ care înseamnă refacerea coroanei dintelui respectiv prin una dintre tipurile de restaurări existente: coroană dentară, inlay, onlay, obturație, asigurând astfel și estetica necesară.

Ce este pivotul din fibră de sticlă ?

Pivotul din fibră de sticlă este un dispozitiv (știft) aplicat în sistemul canalelor dentare, după finalizarea unui tratament endodontic, pentru a asigura rezistența bontului în vederea realizării ulterioare a unei coroane de acoperire.

Care sunt șansele de vindecare ?

Medicina nu este o știință exactă, de aceea succesul unui tratament endodontic nu poate fi garantat. Vindecarea depinde de mai mulți factori, unii dintre aceștia nefiind controlabili (exemplu: răspunsul organismului la infecție). Cu toate acestea, putem aproxima o rată de succes de peste 90%. La retratamentele endodontice acest procent este mai mic, dar peste 85% din cazuri.

Nu ai găsit răspunsul ?

Scrie-ne întrebarea ta iar noi iți vom răspunde !

 

Trimite-ne întrebarea ta !