Noutăți

Sinus lift extern

După operația de sinus lift

Instrucțiuni pentru îngrijirea postoperatorie după sinus lift extern și augmentări osoase (adiții de os) O îngrijire postoperatorie corectă are un efect important în procesul de vindecare, de aceea vă rugăm să citiți cu atenție recomandările noastre. Ce înseamnă sinus lift / sinus lifting ? Sinusurile maxilare sunt cavități pline cu aer situate în spatele obrajilor,…

Read more

Fractura dentară

Traumatismele, accidentele sau chiar forțele masticatorii pot duce la fracturi dentare care sunt adesea descoperite la un simplu consult stomatologic. De multe ori, fractura dentară nu este evidentă pentru pacient și momentul în care s-a produs poate trece neobservat. De obicei fractura se produce în cursul masticației și cel mai adesea este implicat un dinte…

Read more
Parodontoza

Boala parodontală

Boala parodontală este afecțiunea cronică, de tip inflamator, a gingiilor. Termenul de parodontoză sau boală parodontală poate desemna oricare dintre manifestările specifice afecțiunilor gingivale – inclusiv gingivita – care este forma ușoară a bolii parodontale, dar mai frecvent se utilizează pentru a desemna cea de-a doua formă, mai avansată, a afecțiunii gingivale, parodontita. Boala parodontală…

Read more
Asistenta stomatologie

Angajăm asistentă

Suntem în căutarea unei noi colege pe postul de asistentă medicală la Centrul Stomatologic DENTAVISION din Cluj-Napoca, zona Gheorgheni – Str. Septimiu Albini, Nr. 44. Dacă ești o persoană responsabilă, organizată, comunicativă, ordonată, cu atitudine pozitivă, proactivă și orientată spre pacient și ai și o diplomă de studii în acest domeniu, trimite-ne CV-ul tău cu…

Read more

Obturația din compozit (plomba)

Obturația fizionomică din compozit denumită popular „plombă” este doar una dintre multiplele variante de tratament a unei carii dentare iar în cele ce urmează vom încerca să explicăm cum se realizează o astfel de obturație, care sunt avantajele dar și dezavantajele acesteia. În urma consultului clinic și a examinării radiografiei dentare, medicul stomatolog va stabili…

Read more
Progresul cariei dentare

Caria dentară

Odontologia este ramura din stomatologie care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul cariilor dentare. Caria dentară este o boală cronică (nu se vindecă) și una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale sistemului dento-maxilar, afectând peste 90% din populaţia României. Pe scurt, caria este o afecțiune care se manifestă prin pierderea treptată şi localizată de ţesut…

Read more

Greșeli frecvente în periajul dentar

Igiena orală începe acasă, iar spălatul pe dinți, deși face parte din rutina zilnică de îngrijire, nu întotdeauna este efectuat în mod corect. Oricât de simplă ar părea folosirea unei periuțe de dinți, există câțiva factori de care depinde un periaj corect al danturii, dar și greșeli pe care le facem în mod frecvent, de multe ori fără să ne dăm seama.

Read more
System B echipament endodontie

Tratamentul de canal

Endodonția este specialitatea stomatologică care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor de la nivelul rădăcinii dintelui și are ca obiectiv păstrarea dintelui pe arcadă prin curățarea, dezinfecția și sigilarea spațiului din interiorul dintelui. De aici vine și denumirea de endodonție, cuvând de origine greacă: „endo” = „interior” și „odonto” = „dinte”. Așadar, tratamentul endodontic denumit adesea…

Read more